Icegrey Kvinners Ballett Ballett Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Ballett qppdS Icegrey Kvinners Ballett Ballett Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Ballett qppdS Icegrey Kvinners Ballett Ballett Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Ballett qppdS Icegrey Kvinners Ballett Ballett Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Ballett qppdS Icegrey Kvinners Ballett Ballett Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Ballett qppdS

Icegrey Icegrey Ballett Icegrey Ballett Kvinners Kvinners Kvinners Ballett Hollow Hearts på Espenes kulturlåve:

Svart Satin Fuchsia Tilpasset Hvit Gul Hæl Latin Fuchsia Kvinners Salsa Blå Lilla Shangyi Rosa Rød Dansesko Tilpasses ac6S8w1qX

Icegrey Kvinners Ballett Ballett Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Ballett qppdS

Lørdag 28. juli innvies Kulturlåven i Dyrøy med sin første konsert. Terje Espenes har en god følelse.

KULTURLÅVE: Terje Espenes, selv artist og kulturarbeider, gjør sammen med familien de siste forberedelser for å klargjøre Kulturlåven til åpningskonserten. Lørdag om to uker innvier Hollow Hearts en helt ny kulturscene på Espenes – i Dyrøy – i Midt-Troms. Alle foto: Arne Ivar Hanssen  Foto: Arne Ivar Hanssen

Mirage Saucony Gruen Orange Hvit 101734 Kvinner Blå 3 41qqdcw6

KATEDRALFØLELSE: De store vinduene i røstveggen skaper sammen med takstolene en katedralfølelse på høyloftet. Fjøsbygningen stammer fra midten av 1950-tallet.  Foto: Arne Ivar Hanssen

AMFI: På grovt villmarkspanel, saget ut på gården, er det bygd sitteplasser i to høyder.  Foto: Arne Ivar Hanssen

SCENE: Fire dører fra gården danner bakvegg, med slitt maling og patina. Scenen er spesialbygd – framspringet gir både dybdefølelse og boltringsrom for en solist.  Foto: Arne Ivar Hanssen

GOD FØLELSE: Espenes ser frem til å ta imot konsertpublikummet den 28. juli.  Foto: Arne Ivar Hanssen

kultur

Sprekkene mellom veggbordene siler ettermiddagssolen på høyloftet. I røstveggen gir de store vindusflatene katedralfølelse under bølgeblekktaket. Terje Espenes, vokalist og gitarist i bandet Jack Stillwater, har akkurat avsluttet arbeidet med benkene på langveggen. Med to sittehøyder på det brede villmarkspanelet har du et praktisk amfi. Scenen er kledt med filt og har fått bakvegg av gårdens egen historie: Fire dører, antagelig fra 1920-30-tallet, hvor slitt maling lager stemning og patina.

Det er i dag nøyaktig to uker til bandet Hollow Hearts går på scenen for å innvie Dyrøys kulturlåve.

– Lydmannen har vært her for å se på lokalet. Han var veldig fornøyd, smiler Espenes.

Idealisme

Espenes gård ligger idyllisk til ved foten av Børingen med utsikt over til Vangsvik på Senja. Deler du etternavn med hjemgården, hviler forpliktelsen på deg – ikke minst når du selv er kulturarbeider. Espenes lekte lenge med ideen om hva driftsbygningen kunne brukes til etter at melkeproduksjonen ble lagt ned på midten av 2000-tallet. Tidligere har det vært avholdt to bryllup og en større fest i låven, men ingen kommersielle arrangementer. Mye idealisme, men også mye praktisk arbeid ligger bak, smiler Espenes. Sverre Hågbo, innehaver av Kulturlåven på Moen i Målselv, har selv vært innom de siste dagene – både for inspirasjonsutveksling og med gode råd.

– Det har vært et stort fellesprosjekt med mange i familien involvert. Med benkerader, stolrekker og noen sittegrupper bakerst i lokalet er det plass til i overkant av to hundre publikummere. Vi har forhåndssalg av billettene på nett – og salg i døren. Men fint om folk kjøper på forhånd. Det gjør det enklere for oss!

Hollow Hearts

Nå er det Hollow Hearts fra Tromsø som får æren av å åpne en ny kulturscene i Midt-Troms. Både debutalbumet fra tidligere i vår og liveopptredenene deres har høstet ovasjoner blant kritikerne. Espenes har selv beskrevet dem som et band med innovativ og til tider grensesprengende americana som favner et bredt publikum. Også sett fra artistenes perspektiv er det en egen følelse knyttet til en slik innvielseskonsert. Backstagen er i gammelstua på gården, hvor veggene er kledt med smalt gøyfuspanel og hvor det ennå er et svimerke i taket der tyskerne under krigen feilberegnet flammen fra en oljelampe.

– Å komme til et slikt spillested som vårt er noe annet enn å reise dit du har spilt før, til et lokale som er etablert og kjent. En kulturlåve i seg selv gir en spesiell konsertopplevelse, og det er heller ikke så mange slike scener her i landet, sier Espenes.

Kvinners Icegrey Kvinners Icegrey Kvinners Icegrey Ballett Ballett Ballett – Rent geografisk ligger du fint til. Det er en knapp time til Bardufoss, du er nær flere lokaliteter for overnatting, og alt ligger til rette for å kunne arrangere konserter.

Begynnelsen på noe nytt

Til og med de gamle melkespannene som en gang var i bruk, er hentet frem. Nå skal de pyntes med blomster, både inne og ute. På sikt ønskes flere arrangementer, men i første omgang vektlegges musikk.

– Det føles veldig spennende å ta imot konsertpublikummet. Særlig til noe du har bygd frem på egen hånd, fra å være bare en diffus tanke til å bli noe helt konkret.

– Det er en stor greie. Det er begynnelsen på noe nytt. Og jeg har en god følelse, sier Terje Espenes.