Idealismen har sitt motstykke i realismen. Rene følelser mot sunn fornuft. I all idealisme må det være en viss porsjon sunn fornuft, ellers kan det gå svært galt. Slik er det også med den økte innvandring. Det er greit å ta imot åtte tusen syriske kvoteflyktninger fordelt på to år, slik Stortinget bestemte sist vår. Men når demningen brister og vi får inn over 30.000 flyktninger, og mest unge menn, så må realisme og sunt bondevett inn for å bremse en slik strøm. Til neste år kan det komme langt flere enn tretti tusen flyktninger spås det. De fleste kommer fra fattige islamske land der sterk folkevekst gjør at halvparten av innbyggerne er under tjue år.

Utenrikspolitisk forsker Helge Lurås, som er leder for Senter for internasjonal og strategisk analyse, anbefaler å bruke vår sunne fornuft ved at vi bremser opp for en sterk innvandring. «Innvandringen er ett av de viktigste spørsmålene for Norges framtid, også for sikkerhetspolitikken i en utvidet forståelse av begrepet», sier han til Nettavisen. Han sier at vi må sikte oss inn på en moderat innvandring der vi om 30 år har totalt seks millioner innbyggere i Norge. Det vil da være en betydelig majoritet av etniske nordmenn, noe som er betryggende sikkerhetspolitisk. Om vi lar «humla suse» med sterk innvandring, vil etniske nordmenn bli et lite mindretall der de er fire millioner i en total befolkning i Norge på 14 millioner.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


18 L Hullbånd Lukket Pumpe Bane Yc Hunn Sko Tå 2046 Flat Rød SB8rxTEwBq Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg
Kvinners Hæl Sko Ballroom Tå Svart Praksis Pu Latin 5 Med Såle Semsket Misu Dans Uk Tango 2 Salsa Lukket 2 dxwZPEC

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.


Les også
Menns Formelle Millan Sko Unze 'skinn Brun Aga7Fdqw